Як вибрати маскарпоне, щоб не був водянистий?

Пользователь

Хочу зробити тирамісу, але боюся знову зіпсувати. Минулого разу купив маскарпоне, відкрив, а він якийсь рідкий, з водою. Крем у підсумку "поплив", вийшло не те. Як вибрати нормальний, густий сир? На що дивитися в магазині, крім ціни? Вони ж усі в закритих банках.

28 октября 2025 г., 11:42

Пользователь

Я теж так потрапляв. Головне - дивись на жирність. У сухій речовині має бути не менше 80%. Якщо менше - він, скоріш за все, буде рідким. І ще, якщо упаковка хоч трохи прозора, подивися на дно. Якщо там видно жовту сироватку, що відділилася, - не бери. Це означає, що маса нестабільна.

28 октября 2025 г., 11:43

Пользователь

Якось так, ще є якісь питання?

28 октября 2025 г., 11:45